V sredo, 5. 12. 2018, sta dve skupini otrok iz enote Pod Košem (VVZ Kurirček Logatec) obiskali starejše in tako pripomogli k medgeneracijskemu sodelovanju.

Imeli smo pravo predstavo. Za začetek nas je prijetno pozdravila direktorica Doma, ga. Helena Primc Kalan. Vzgojiteljice in otroci pa smo zaigrali praznično igrico z naslovom »Vilibald«, med katero smo zapeli tudi nekaj pesmi. Zgodba govori o smrečici – majhnem drevescu, ki ni navdušen nad tem, da je tako majhen, še posebej zato, ker se druga, večja drevesa, norčujejo iz njega, živali pa ga izkoriščajo. Na koncu prideta do njega deklica in njen očka, saj iščeta drevo, ki bi ga lahko okrasila za praznike. Ker pa jima je Vilibald tako všeč, se odločita, da ga pustita rasti, da ga ne posekata in ga raje okrasita kar v njegovem domačem okolju. Sodelovali so vsi otroci, če ne pri igranju, pa pri petju. Po predstavi smo vsem zaželeli lepe, mirne in predvsem zdrave praznike; naredili smo »vlakca« in tako odšli do starejših ter pozdravili prav vsakega posebej. Lepo je bilo videti nasmehe na njihovih obrazih in lesk v očeh – zelo se razveselijo obiska otrok. Z nami pa je bil ves čas tudi župan Logatca, g. Berto Menard, ki je prav tako vse navzoče ogovoril in jim zaželel lepe praznike.

Za konec smo z otroki okrasili tudi dve večji smrečici, ki ju imajo v Domu. Večino okraskov smo naredili čisto sami, nekaj pa smo jih dobili še tam. Smrečici sta čudoviti; »Vilibald« je bil na koncu zgodbe, ko so ga okrasili, presrečen in zagotovo sta sedaj srečni tudi naši smrečici.

   

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Zapisala: Mateja Ručigaj

Foto: Leonida Žagar Petrovčič

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)