Hitro je k nam prišla jesen, listki so začeli odpadati, obarvali so se v čudovite jesenske barve, ptice odhajajo, kostanj nabiramo in uživamo v čudovitem jesenskem sončnem dnevu….

Prav tako čudovit dan je bil v četrtek, 27.9.2018, ko smo se vsi otroci, starši in vzgojitelji dobili na Jesenskem popoldnevu.

Dobili smo se pred vrtcem in peš odšli mimo Modrijanove kmetije, skozi gozd, proti Kovku. Najprej smo se malo sprehodili in med hojo pogovorili med seboj, nato pa so nas čakali različni izzivi povezani s čutno potjo, gibanjem in zabavo.

Na začetku smo najprej naleteli na stop znak – to je pomenilo, da počakamo še ostale, ki so hodili počasneje. Zapeli smo pesmico po izbiri otrok, to je bila Moj očka ima konjička dva. Potem smo zavili v klanec proti Kovku in tam smo vijugali mimo palic, se izognili električnem pastirju, se sklonili pod vrvjo, hodili čez suhe veje ter poslušali kako pokajo pod našimi nogami. Prišli smo do ovir, ki smo jih morali preskočiti, vmes smo ploskali in visoko skakali. Nato smo prišli do poti, kjer so otroci zamižali, se držali vrvi, starši pa so jih vodili. Pot je sledila naprej čez skale, sprehodili smo se čez gugalnico, lovili ravnotežje po deblih, stopicali po »čokih« različnih velikosti,… na koncu smo objeli drevo in zamižali. Le ta nam je podal veliko energije in zadovoljno smo se po klepetu s starši poslovili.

Prav si udeleženci smo preko teh dejavnosti, izkoristili vsa čutila, ki jih imamo (vid, sluh, vonj in tip). Okus pa verjamemo, da so preizkušali otroci doma, saj so bili verjetno že lačni.

Bilo je zelo lepo…

 

Renata Treven

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)